Leírás
A márkáról
1929-ben a Nestlét nem kisebb feladat elé állították, minthogy segítsen konzerválni a Wall Street összeomlása után Brazíliában felhalmozódott hatalmas mennyiségű kávét. A Nestlé elfogadta a kihívást.
Kávészakértőnk, Max Morgenthaler előtt az a küldetés lebegett, hogy egy finom csésze kávét hozzon létre egyszerűen víz hozzáadásával. Max és csapata keményen dolgozott, hogy új módot találjon egy olyan instant kávé előállítására, ami megőrzi a kávé természetes ízét. 1938-ban megtalálták a megoldást, és megszületett a NESCAFÉ. A Nestlé első három betűje és a „kávézó” (café) szó egyesítésével született meg a NESCAFÉ, egy akkor még új név a kávé világában.
Tárolás
Száraz, hűvös, napsugárzástól védett helyen tartandó.
Cukor | |
glükózszirup | |
teljes mértékben hidrogénezett pálmamagolaj | |
azonnal oldódó kávé | 7.4 % |
Keményítő | |
Stabilizátorok | |
E340 – Kálium-foszfátok | |
E451 – Nátrium-trifoszfátok és kálium-trifoszfátok | |
E452 – Polifoszfátok (nátrium, kálium és kalcium) | |
E331 – Nátrium-citrátok | |
Étkezési só | |
Tejfehérje | |
Emulgeálószerek | |
E471 – Zsírsavak mono- és digliceridjei | |
E472 – a, b, c, d, e, f zsírsavak mono- és digliceridjeinek észterei | |
aromák | |
Tej |
Tápérték: 100 g
Energia | 1853 kJ/440 kCal |
Zsír | 12.9 g |
amelyből telített zsírsavak | 11.7 g |
Szénhidrát | 78 g |
amelyből cukor | 58.5 g |
Fehérje | 2 g |
Só | 1.3 g |
Élelmi rost | 2 g |
Allergének
Tej |