Leírás
Válasszon tudatosan!
A Nutri-Score tápértékjelölő rendszert egy független szakértőkből álló nemzetközi csapat fejlesztette ki, abból a célból, hogy az azonos kategóriába tartozó élelmiszereket 100 g-ra vonatkozó tápértékük alapján össze lehessen hasonlítani. Az ötszintű, színes, A-tól E-ig terjedő betűskála hatékonyan hozzájárulhat a tudatos élelmiszerválasztáshoz. A zöld színű „A” besorolás a gyakrabban vagy nagyobb mennyiségben, mig a piros színű „E” jelölés a ritkábban és kisebb mennyiségben fogyasztandó termékeket jelöli. További információ: www.nestle.hu/nutriscore
Előírt terméknév
Kakaós 60% és vaníliaízű 40%, ropogós gabonapehely vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
A csomagolás kb. 7 adagot tartalmaz. Egy adag 30 g
Összetevők
Teljes kiőrlésű búzaliszt 50,8%, Cukor, Glükózszirup, Kukoricadara 10,3%, Rizsliszt 6,5%, Búzaliszt 3,6%, Zsírszegény kakaópor 3,3%, Kalcium-karbonát (kalcium), Kakaóvaj, Zsíros tejpor 1,1%, Napraforgó- és/vagy pálmaolajat tartalmaz, Természetes aromák, Étkezési só, Emulgeálószer (lecitinek), Elemi vas (vas), Nikotinamid (Niacin), Kalcium-D-pantotenát (Pantoténsav), Piridoxin-hidroklorid (B6-vitamin), Riboflavin (B2-vitamin), Tiamin-hidroklorid (B1-vitamin), Pteroil-monoglutaminsav (Folsav), Kolekalciferol (D-vitamin), A %-os értékek az összetevők késztermékben jelen lévő mennyiségét jelentik, 100 g gabonapehely előállításához 50,8 g teljes értékű gabonát használtunk fel
Dióféléket tartalmazhat.
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
Tápértékre vonatkozó információk
100 g | 30 g (%)* | |
---|---|---|
Energia | 1625 kJ | 487 kJ (6%) |
384 kcal | 115 kcal (6%) | |
Zsír | 4,1 g | 1,2 g (2%) |
– amelyből telített zsírsavak | 1,8 g | 0,5 g (3%) |
Szénhidrát | 74,4 g | 22,3 g (9%) |
– amelyből cukrok | 22,1 g | 6,6 g (7%) |
Rost | 8,1 g | 2,4 g (-) |
Fehérje | 8,4 g | 2,5 g (5%) |
Só | 0,17 g | 0,05 g (1%) |
Vitaminok és ásványi anyagok | 100 g (%)** | 30 g (%)** |
D-vitamin | 4,0 µg (80%) | 1,2 µg (24%) |
Tiamin (B1-vitamin) | 1,1 mg (100%) | 0,33 mg (30%) |
Riboflavin (B2-vitamin) | 1,3 mg (93%) | 0,39 mg (28%) |
Niacin | 14 mg (88%) | 4,2 mg (26%) |
B6-vitamin | 1,3 mg (93%) | 0,39 mg (28%) |
Folsav | 173 µg (87%) | 51,9 µg (26%) |
Pantoténsav | 5,2 mg (87%) | 1,6 mg (27%) |
Kalcium | 540 mg (68%) | 162 mg (20%) |
Vas | 10 mg (71%) | 3,0 mg (21%) |